2014. január 11., szombat

Mein Kampf-tól a Dark Souls-ig

Megérkeztek végre az idei első tartalmas hírek az e-könyvek háza tájáról. Elsőként a Múlt-kor történelmi portálról szemezgettem le a digitális formában megjelentetett, nehezen felvállalható könyvek összehasonlító kiselemzését:

Mi a közös a Mein Kampfban és A szürke ötven árnyalatában?

2014. január 9. 12:16


A szürke ötven árnyalata és más erotikus-romantikus könyvek " tendenciáit" követi a Mein Kampf, amely nagyon jól teljesít az e-könyvek piacán - írta a The Independent.




Chris Faraone szerint miközben a Hitler világnézetét összesűrítő mű nyomtatott változata a jól ismert okok miatt szinte láthatatlan a könyvpiacon, a Mein Kampf elektronikus könyvváltozatai rendre feltűnnek a húsz legkelendőbb politikai, történelmi és filozófiai művek listáján, például az Amazonon vagy az iTuneson - az Amazon brit oldalán például a negyedik helyre futott be a történelmi könyvek között.


A bostoni The Phoenix újságírója esszéjében amellett érvel, hogy a Mein Kampf "hasonló trendet követhet, mint a romantikus vagy erotikus regények"; Faraone szerint az emberek nem veszik meg a könyvet a boltokban, s nem akarják, hogy valaki meglássa azt a könyvespolcukon, ahogy azt sem vállalják, hogy a metrón ülve olvassák.
Faraone a több száz olvasói komment alapján arra a megállapításra jutott, hogy az olvasók inkább e-könyv formában veszik meg a Mein Kampfot, majd ha végeztek vele, törlik a mappát a számítógépükről - valahogy úgy, ahogy az például A szürke ötven árnyalata esetében is történik.
A szerző azt írja, hogy a Mein Kampf népszerűsége mögött a könyv új, 99 centes digitális változatának megjelenése áll. Az Elite Minds Inc. kiadó elnöke, Michael Ford szerint a "számok nagyszerűek", de elismerte: voltak erkölcsi aggályai a megjelentetés kapcsán, mivel félt, hogy a könyvet "rossz célra használják", ezért nem is nagyon reklámozta.

Forrás: http://mult-kor.hu

A sok csodaváró és ezoterikus jövőbe látó horoszkóp és sorselemzés mellett létezik tudományos formája is a jóslásnak. Erről is jelent meg e-könyv a 2014-es évre:

2014-es tartalommarketing előrejelzések

A Content Marketing Institute idén is összeállította a jövő évre vonatkozó trendjeit.
Néhány héttel ezelőtt Joe Pulizzi, a Content Marketing Institute (CMI) alapítója közzétette a 2014-es évre vonatkozó előrejelzéseket összegyűjtő eBook-ját, melyben ötven, a tartalommarketing területén tevékenykedő szakember mondja el véleményét a következő évben várható trendekről rövid pontokba szedve. Ezekből ragadtunk ki néhány érdekességet, érdemes azonban időt szánni a hosszabb változatra is.
"A Microsoft egy, vagy talán két médiavállalatot is megvásárol egyes iparágakban, ezeknek a lépéseknek köszönhetően pedig megnyílik majd az út az év során a további, nem média érdekeltségű vállalatok felvásárlása felé. A Red Bull számos vakmerő, az Amazon által gyártott filmet jelentet meg. Legalább három, a Fortune 500-as listáján szereplő márka vesz fel tartalomfejlesztési igazgatót."
Joe Pulizzi, @JoePulizzi; a Content Marketing Institute alapítója
"2014-ben egyre több márka lép partnerségre kiadókkal, a reklám hirdetéseken túl is. Nem az egyszerű hirdetésekről bezsélek, amelyeket a fogyasztó figyelmen kívül hagy, hanem olyan partnerségről, amiben a kiadók és a márkák szponzorált tartalmakat hoznak létre mindkét fél honlapján és közösségi oldalain."
Michael Brenner, @BrennerMichael; VP, marketing szakember, SAP
"Határozott tendencia figyelhető meg a kisebb tartalmak felé. Ha a tartalmak nagyobb darabjait nem tudjuk befogadni, talán megpróbálhatjuk szemcséken keresztül. Ez magyarázhatja az olyan ötletek népszerűségét, mint a Vine, az infografikák és a Pinterest. Ezeket az emberi szem könnyebben dolgozza fel. "
Mark W. Schaefer, @markwschaefer, a Return on Influence szerzője
"Azt jósolom, hogy a lefordított tartalmakra való igény növekszik majd 2014-ben, talán exponenciálisan. Több ügyfél több tartalmat több nyelvre fordít le. Ma már nem elfogadható, hogy a nemzetközi piacokat csak angol nyelven lehet elérni."
"A marketingesek felismerik, hogy a meggyőző kommunikáció a legjobb módja annak, hogy a tartalmaikat relevánsabbá és hatásosabbá tegyék."
Ardath Albee, @ardath421; B2B marketing specialista, Marketing Interactions, INC

Forrás: http://btl.hu

Képregényt kiadni digitalizálva kicsit olyan, mintha nyitott ajtóval, slusszkulccsal hagynánk ott a kocsinkat a parkolóban. Ettől függetlenül a nyomda- és a terjesztési költségek egyre gyakrabban szorítják a kreatív csapatokat az új trend bevállalására. Így akár ingyenesen megtekinthető képregények is publikálhatók:

Elérhető a Dark Souls 2: Into the Light digitális képregény első része

A Namco Bandai csapatának legutóbbi bejelentésének értelmében már a rajongók is beleolvashatnak a Dark Souls 2 alapján készülődő digitális képregény, avagy az Into the Light első oldalaiba.

Elérhető a Dark Souls 2: Into the Light digitális képregény első része

A kérdéses grafikus novella egyes lapjait a játék megjelenéséig, avagy március 14-ig fogják elérhetővé tenni a Dark Souls 2 hivatalos Facebook-oldalán, így minden héten újabb történetfoszlánnyal gyarapodik majd az elindult cselekmény. 

A kérdéses digitális novellát egyébiránt Rob Williams és Andi Ewington írta, és amennyiben szeretnétek ti is belelapozni, akkor az első oldalakat máris megtekinthetitek IDE kattintva, avagy aDark Souls 2 hivatalos Facebook-oldalán.

Forrás: http://www.gamechannel.hu

Nincsenek megjegyzések: